Bitcoin este o monedă descentralizată, fără bancă centrală sau un singur administrator. Schimbul valutar este verificat printr-un sistem dedicat și înregistrat într-un registru de distribuție, numit „peer to peer”. Deși nimeni nu are relația tradițională, cu monedele care sunt în portofel sau în bancă, criptomonede, există din 2009 care au intrat în circulație.

Scopul inițial al creării Bitcoin, și a tuturor valorilor valutare care au apărut ulterior, a fost să rezolve un număr mare de probleme legate de modul în care banii erau trimiși de la o parte la alta. Bitcoin este controlat prin Blockchain care este cartea digitală de conturi în care sunt stocate toate tranzacțiile efectuate cu criptomonede.

Dacă cumpărați Bitcoin, îl vindeți sau îl folosiți pentru a plăti la restaurant, toate aceste tranzacții vor fi înregistrate (criptate) în acest registru digital. Acest lucru se întâmplă cu toate criptomonedele.

Această monedă circulă in Albania? De ce există interes în producerea acestuia chiar și ilegal?

Există multe astfel de întrebări care pot fi puse despre o monedă care nu există fizic. Ceea ce se știe este că, cu cursul de schimb de astăzi, o criptomonedă este schimbată cu aproximativ 6,7 milioane de lei noi în Albania. Totusi, eu personal sunt de parere ca nu trebuie sa renuntam la banul fizic.

De: Marinela Binjaku

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here