Tahiri, al doilea fost ministru al guvernului Rama la închisoare

Saimir Tahiri a ajuns la închisoare. A început procesul în 2017. Era în apogeul carierei sale ca ministru de Interne timp de 4 ani fiind ministrul care a fost din acel departament, dar încă nu a terminat-o. Avocatul său Maks Haxhia a declarat că vor face apel împotriva lui Tahiri fiind condamnat la 3,4 ani de închisoare pentru „abuz în serviciu” de către Curtea Specială de Apel împotriva Corupției și Crimei Organizate.

Tahiri și-a exprimat indignarea față de decizie, numind-o o nedreptate.

“Va iubesc pe toti! Îmi pare rău că a mers așa. Sunt calm din punct de vedere moral, nu am încălcat niciodată legea, mi-am iubit fiecare zi de muncă, sunt fericit că mi-am făcut treaba cât de bine am putut.

Este pur și simplu nedreptate!”

Avocatul fostului ministru de Interne, Maks Haxhia, într-o declarație adresată presei, a spus că Tahiri a primit propuneri de a părăsi țara, însă nu a acceptat. “Saimir Tahiri a avut toate posibilitățile să nu vină. Au fost și oameni care i-au spus să nu se prezinte. Dar a dat dovadă de disponibilitate”, a spus avocatul.

Diplomatul american Yuri Kim face apel la instituțiile de justiție pentru a demonstra că nimeni nu este mai presus de lege. Transmite mesajul că „nu ar trebui să mai existe impunitate”.

„Solicităm justiției să demonstreze în continuare că nimeni – indiferent de partid, funcție sau avere – nu este mai presus de lege. — Gata cu impunitatea.

Tahiri este de așteptat să primească o pedeapsă de 3 ani și 4 luni într-o închisoare obișnuită de securitate. Are dreptul de a se adresa Curții Supreme.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here