Medicii dezamăgiți de Albania își iau valizele și fug în Anglia

Pentru salarii mai mari, medicii tineri nu se gândesc de două ori ci își iau valizele și pleacă din țară. În ultimii ani, destinația cea mai preferată a fost Germania dintr-o varietate de motive, de la salarii mai mari, volumul de muncă, protecție juridică mai bună etc. 

Din cauza salariilor mici, cămășile albe sunt des vorbite pentru mită, denigrantând figura medicului. 

Începuturile pandemiei au oprit oarecum zborul cămășilor albe către Germania. Se pare că preferințele medicilor s-au schimbat, țara lor preferată fiind deja Anglia, lăsând în urmă Germania. 

Anglia oferă salarii mai mari decât Germania și Italia, care îi angajează fără să-i pună mai întâi la examen. Mulți dintre ei, după ce au lucrat o perioadă în țările UE, se mută în Suedia și Norvegia. 

Pe măsură ce pleaca asistentele și radiologii pleacă pentru salarii mai mari, în sistemul nostru de sănătate se creează goluri care sunt umplute de studenți care tocmai și-au terminat studiile.  

Sistemul de sănătate din Albania a trecut printr-o criză profundă de încredere în corpul medicilor. În ceea ce privește statisticile, în 2021, cererea de a părăsi sistemul de sănătate albanez și de a fi angajat în țările UE aproape sa triplat. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here