Albania la Bienala de Artă de la Veneția cu opera lui Lumturi Blloshmi

Albania va fi reprezentată la cea de-a 59-a ediție a Bienalei Internaționale de Artă de la Veneția, cu opera lui Lumturi Blloshmi. Ministrul Culturii, Elva Margariti dă detalii pentru cel mai mare eveniment de artă contemporană din lume. Este demn de remarcat faptul că este prima dată când suntem prezentați de o artistă de sex feminin, care nu mai este printre noi. 

„În această ediție a Bienalei de Artă de la Veneția, Albania este reprezentată de opera artistului Lumturi Blloshmi, sub curatoria Adelei Demetja. „Este prima dată când ne prezintă o artistă, care nu se mai află printre noi”, citează ministrul Margariti. 

Anterior, Margariti a spus că curatorul Adela Demetja a răspuns solicitării Ministerului printr-un demers care reunește mai multe mass-media, care să prezinte opera completă a lumii Lumturi Blloshmi, care a depășit limitele restaurantului. 

 Pictorița „rebelă”, Lumturi Blloshmi, printre puținii artiști plastici ai generației ei, care au contestat timpul, sistemele politice, schimbările majore, a încetat din viață în urma pandemiei. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here