Prim-ministrul Edi Rama și-a numit purtătorul de cuvânt într-un post superior. I s-a încredințat postul de director al Agenției Media și Informații, care a fost comparat de organizațiile pentru libertatea de exprimare cu un „minister al propagandei”.

Endri Fuga, care deține rolul de purtător de cuvânt al lui Edi Rama încă de pe vremea când era primar al Tiranei, i se încredințează postul din 19 septembrie 2022.

La o zi după decizia guvernului de a înființa Agenția Media și Informare, premierul a semnat numirea lui Endri Fuga în funcția de șef al acesteia.

„Directorul general al Agenției pentru Media și Informare, dl. Endri Fuga, a fost numit prin Ordinul Primului Ministru nr.96, din 29.9.2021 „La numire în funcție”, se precizează în răspunsul oficial.

Ultima dată când Albania a avut un „ministru al Propagandei” a fost în 2001, când unul dintre guvernele conduse la acea vreme de Pandeli Majko, avea un ministru „pentru informare”.

Această agenție va avea în structură 61 de angajați, care vor include toți purtătorii de cuvânt ai ministerelor și toate instituțiile guvernului central și angajați ai biroului de Relații Publice din Prim-ministru.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here