Locuințele caracteristice ale orașului Berat sunt restaurate

In Berat majoritatea apartamentelor au curte, sau in unele cazuri lipseste deloc, mergand direct in strada. Cea mai cunoscută tipologie a apartamentului Berat este cea cu logie, element care se regăsește mai ales în apartamentele cu volume mari aflate în posesia straturilor bogate ale orașului. 

Locuințele caracteristice cu tipurile și formele pe care le reprezintă ocupă locul principal în componența urbană și arhitecturală a cartierelor muzeale din Berat. Ministrul Margariti anunță că, după restaurarea fațadelor, frumusețea apartamentelor Çakaresko și Kondakçiu din cartierul Kala din Berat a ieșit la iveală. 

Datorită muncii atente a DRTK Berat și sprijinului Ministerului Culturii, orașul „One on One Windows” devine unul dintre cele mai vizitate centre de turiști. 

Centrul istoric este un loc cu case albe suprapuse pe deal, dându-i porecla „Orașul ferestrelor unu la unu”. O țară care este conservată fanatic nu numai de cetățenii săi, ci și de UNESCO. Berat face parte din patrimoniul mondial (alaturi de Gjirokastra si Butrint, toate minunile albaneze). 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here