Albania nu își găsește pacea cu pandemia dar și cu temperaturile sub zero. Considerand condițiile de frig Ministerul Educației a luat măsurile de urgență: închiderea școlilor la nivel național timp de trei zile. Imediat au început primele aluzii în mass-media că nu este vorba despre scăderea temperaturilor, ci despre creșterea infecțiilor în sistemul de sănătate. 

Ministrul Educației, Evis Kushi, a vorbit astăzi despre decizia de a închide școlile pentru trei zile. Ea a negat că există o problemă cu încălzirea în școli, adăugând că închiderea a fost din cauza înghețului rezervoarelor de apă și a drumului pe care trebuie să-l traverseze copiii. 

„Am închis școlile pentru că era frig, iar modul de a merge copiii la școală a fost o problemă. „Puține școli au probleme cu încălzirea în țară”, a spus Kushi. În timpul discursului, ea a dezvăluit o altă problemă. Comentând infecțiile din sectorul de invatamant, doamna Kushi a spus că sunt 1100 de profesori și 1600 de elevi cu Covid-19. 

Luna aceasta a fost însoțită și de un flux de mii de copii în pediatrie cu febră, tuse, dureri din cauza gripei sezoniere, dar și Omicron, o variantă a COVID. 

Guvernul în ședința de astăzi a oficializat decizia de a programa o vacanță pentru un părinte în zilele în care școlile, grădinițele și creșele vor fi închise. 

Potrivit hotararii a Consiliului de Miniștri zilelel de 24, 25 și 26 ianuarie 2022 vor fi  zile libere pentru unul dintre părinții custodii ai copiilor. 

Concediul va fi valabil pentru toți funcționarii publici și ceilalți angajați ai administrației publice, la nivel central și local, precum și în alte instituții ale statului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.