Expoziție la aniversarea a lui Umberto Eco 

Expoziția „Umberto Eco, 1932-2016” a fost vernisată cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la nașterea sa la Biblioteca Națională. Această expoziție, deschisă joi, prezintă contribuția sa ca erudit, filozof, estetician. Expoziția va fi deschisă publicului în Sala de Științe a Bibliotecii Naționale. 

 

Scrierile lui Umberto Eco au fost traduse în paginile presei albaneze, în organe precum: „Rilindja”, „Nacional”, „Revista letrare”, „Mehr Licht!”, „Përpjekja”, „Aleph” etc. Articole precum: „Nu sunt doar hoți și prostituate. O propunere pentru „ceilalți” albanezi, „Cum să nu folosiți telefonul mobil”, „Funcția literaturii de a educa soarta și moartea”, precum și interviul său intitulat „Filozoful nu trebuie să se teamă de moarte”. 

Umberto Eco a fost un scriitor, filozof, critic literar, semiolog și profesor universitar italian. Este un intelectual misterios. Romanul său din 1988 „Il pendolo di Foucault” îl descrie ca pe o persoană care înțelege codurile lui Da Vinci. A scris texte academice, cărți pentru copii și multe eseuri. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here