În urma publicării statelor de plată, administrația fiscală a trimis afacerilor o scrisoare prin care declară salariile reale ale angajaților. Această solicitare a venit după ce a fost distribuită pe WhatsApp o bază de date cu datele unor cetățeni angajați în sectorul privat și public, însoțite de cărți de identitate, post și salariu. Este vorba despre cel mai mare flux de informații. Pe lângă generalități, au fost făcute publice posturile pe care le are fiecare cetățean și salariile pe care le primește, încălcându-se grav intimitatea.

Întrebarea care se pune este: Cum vor fi „dezvăluite” salariile secrete ale angajaților?

Administrația fiscală nu dispune de un mecanism adecvat de executare sau control asupra afacerilor, care să declare salariile reale ale angajaților reducând astfel evaziunea fiscală.

Expertul fiscal de la centrul „Altax”, Eduard Gjokutaj, spune că înregistrarea salariilor nerealiste se face doar prin analiza de risc și controlul bilanţurilor afacerii.

Potrivit acestuia, astfel de campanii nu sunt abordarea potrivită a informalității, cu excepția faptului că creează stres în afaceri, mai ales în perioada de pandemie, unde încă nu și-au revenit.

Acesta este unul dintre cele mai mari scandaluri care a implicat țara noastră în legătură cu furtul de date personale.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here