Scandal cu publicarea datelor cetăteniilor

După scandalul din martie, în care Partidul Socialist avea o bază de date cu numeroase date pentru cetățenii de rând, începând de la cărți de identitate, până la informațiile despre locul de muncă, statul albanez a primit o altă lovitură puternică.emiterea de conturi bancare. Salariile au intrat în prim-plan, unde după ianuarie a ieșit lista completă și și mai detaliată cu numărul de mobil din aprilie. Inițial, după miezul nopții (22 decembrie), a fost scurs un document care i-ar „șoca” pe cetățenii Albaniei.

Albanezii s-au confruntat cu date sensibile. Un document numit „Salarii – ianuarie 2021” devenise viral pe whatsapp-ul oricui. Lista conținea numele, prenumele, locul de muncă și salariul pentru luna ianuarie a peste 600 de mii de albanezi. Partajarea acestor date a cauzat o încălcare a confidențialității oricui. Și dacă nu era de ajuns, o altă listă a devenit virală cu salariile din aprilie.

Statul de plată a fost însoțit de o altă pagină a aceluiași document unde se aflau numerele personale de telefon mobil a 900 de mii de cetățeni albanezi.

Din analiza documentului distribuit a existat un utilizator pe nume Mimoza Seraj, dar trebuie subliniat faptul că nu neapărat această persoană a făcut distribuirea.

În urma publicării bazei de date cu date personale și plăți a sute de mii de cetățeni, Parchetul a decis să sechestreze serverele mai multor instituții, de unde se bănuiește că ar proveni aceste informații. Au fost sechestrate serverele Agenției Naționale pentru Societate și Informații, Direcției Fiscale și Institutului de Asigurări. Procuratura a luat această măsură pentru a nu interveni în aceste servere și a face modificări.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here