Gjirokastra a devenit ca Parisul”, o plimbare la „orașul de piatră”

Unul dintre cei mai mari scriitori ai literaturii albaneze, Ismail Kadare s-a întors în Gjirokastra, orașul în care s-a născut în urmă cu 85 de ani și în care a crescut. 

Geniul literaturii albaneze, a vizitat „orașul de piatră”, așa cum o descrie în romanul „Cronică în piatră”, însoțit de soția sa, Helena. Ministrul Turismului și Mediului, Mirela Kumbaro, își exprimă satisfacția nemărginită față de scriitor. 

„Plăcere de nedescris  plimbarea de seară cu scriitorii: Helena și Ismail Kadare. Împreună cu  primarul Flamur Golemi pe aleile Orașului de Piatră cu Scriitorul care a dedicat cea mai frumoasă „Cronică” literară Gjirokastrei sale, Gjirokastrei mele, Gjirokastrei noastre. 

Cât de mult îmi place când spune: „Gjirokastra a devenit ca Parisul” pentru că contează ce spune El despre lucruri”. 

La sfârșitul lunii noiembrie, cunoscutul scriitor Ismail Kadare a fost distins cu titlul de „Mare Cavaler al Ordinului Pleiadelor, al Francofoniei și al Dialogului între Culturi” de către Organizația Internațională a Francofoniei. Acest titlu a fost predat soției sale, Helena Kadare care s-a declarat fericită pentru acest moment important. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here