Departamentul pentru Românii de Pretutindeni campanie națională de informare în perioada sărbătorilor

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni continuă să informeze cetățenii români din afara granițelor. Potrivit comunicatului DRP: “Având în vedere fluxul mare de cetățeni români care vor tranzita România în perioada sărbătorilor de iarnă, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), alături de Ministerul Afacerilor Interne (MAI),  cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), implementează campania “Informează-te corect! Fii în siguranță!”.

În acest context, peste 150.000 de pliante vor fi distribuite în toate punctele terestre de trecere a frontierei și în cele mai circulate aeroporturi din țară,  începând cu 17 decembrie 2021.

Oficial campania a fost lansata în Aeroportul Internațional Henri Coandă din București, în prezența directorului general cu atribuții de secretar de stat Mihai Șerban și a directorului Centrului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti, Comisar șef de poliție Cornel Stoica. Cei doi oficiali au distribuit cetățenilor români pliante și le-au vorbit acestora despre obiectivele campaniei.

Proiectul își propune să crească nivelul de conștientizare al românilor în legătură cu măsurile preventive pe care aceștia le-ar putea întreprinde în contextul sanitar actual, pentru siguranța lor și a celor dragi.

De asemenea, în broșură se regăsesc informații privind finanțările nerambursabile pe care DRP le acordă dar și o serie de informații furnizate de către MAI în legătură cu prevenirea  traficului de persoane și siguranța în trafic.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, alături de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră recomandă tuturor românilor care se întorc acasă să consulte această broșură, să ceară, dacă este nevoie, informații suplimentare autorităților din punctele de trecere a frontierei și, cel mai important, să aibă grijă de ei și de cei dragi lor, folosind resursele oferite de autoritățile române.

Mulțumim Ministerului Afacerilor Interne pentru sprijinul acordat în organizarea acestei campanii” se incheie comunicatul.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here