Arestat fostul ministru al Mediului, Lefter Koka

Arestarea fostului ministru Lefter Koka este doar vârful aisbergului.

Reforma justiției a dat rezultate concrete!

SPAK a ordonat marti arestarea fostului ministru Lefter Koka. Aceasta este prima actiune împotriva corupției la nivel înalt de către SPAK. Fostul ministru al Mediului, Lefter Koka a fost arestat la prânz la cererea Procuraturii Speciale, după ancheta pe care a efectuat-o pentru concesionarea incineratorului din Elbasan.

A fost încătușat la domiciliul său din Durrës și apoi transferat la Direcția de Poliție din Tirana.

Imaginile răspândite în mass-media îl reflectau extrem de calm și cu mâinile în buzunare. Koka a fost calm, ceea ce a avut un impact anume asupra publicului.

Încătușarea lui a adus o reacție în timp real din partea Ambasadei SUA la Tirana, ca un indicator al succesului reformei justiției, în timp ce liderul opoziției Lulzim Basha l-a acuzat pe Edi Rama ca fiind responsabilul final pentru afacerea incineratoarelor.

SPAK a depus acuzații împotriva fostului ministru Koka și a doi administratori ai companiilor câștigătoare ale concesiunii, Stela Gugallja și Klodian Zoto, ambii declarați în căutare, pentru „Abuz de datorie”, „Corupție” și „Spălare de bani”.

Procuratura Specială spune că Ministerul nu a finalizat integral acțiunile pregătitoare pentru acordarea concesiunii. SPAK a mai concluzionat că în cazul acestei concesiuni s-a aplicat o procedură negociată fără anunţare prealabilă, când aceasta este exclusă prin lege.

Pentru aceste încălcări, SPAK îl acuză cu răspundere penală pentru acuzația de „Abuz în serviciu” Lefter Koka, care în calitatea de ministru la acea vreme era direct responsabil.

Președintele SMI, Monika Kryemadhi avertizează că mai sunt și alții, în stânga și în dreapta, și că toată lumea este judecată.

Între timp, liderul democraților, Basha, a spus că arestarea lui Lefter Koka din ordinul SPAK pentru dosarul incineratorului din Elbasan, demonstrează că acuzațiile opoziției la adresa sa sunt adevărate. El a subliniat, printre altele, că Koka nu este un „pește mare”, ci cere arestarea lui Edi Rama, Arben Ahmetaj, Erion Veliaj, care potrivit lui sunt „pești mari”.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here