După finalizarea restaurării acoperișului, casa-muzeu a pictorului Vangjush Mio, din Korçea, își va deschide porțile vizitatorilor, care din ce în ce mai mult preferă să se oprească în orașul serenadelor.

Apartamentul muzeu al pictorului popular Vangjush Mio este unul dintre cele mai vizitate din orașul Korça. Însă exteriorul său a fost lăsat din vedere, iar clădirea era în pericol să se prăbușească din cauza crăpăturii pereților și a deteriorarii grinzilor de susținere.

Casa muzeu a pictorului Vangjush Mio este un centru creat în 1945 și renovat în 1995. Este o parte importantă a orașului Korca, unde au loc diverse activități culturale și artistice: precum concerte lirice, expoziții de pictură, fotografii etc. .

A fost declarat monument cultural și conține aproximativ 40 de picturi în ulei, peisaje, natură liniștită, precum și multe desene care se remarcă prin stilul lor cu totul special. În Tirana se găsesc alte 40 de picturi.

Vangjush Mio se remarcă ca peisagist albanez, recunoscute sunt: „Iarna în Korça”, Aspecte din Drenova “,” Boboshtica “,” Vithkuqi “. Alte lucrări sunt: ​​„Autoportret”, „Țigan”, „Om cu cimpoi” etc.

Este primul pictor albanez care a deschis prima expoziție la Tirana în 1920, în timp ce în 1942 a deschis expoziția la Bari.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here