“Sărbătorile apropie popoarele”

Fundația „Harriet Martineau” cu sediul la Tirana a organizat joi o întâlnire intitulată: „Sărbătorile apropie popoarele”. Această activitate a avut loc în data de 02.12.2021, ora 11.00 în incinta Bibliotecii „Moikom Zeqo” la Tirana. Întâlnirea s-a desfășurat în fața tinerilor studenți și a vizat valorile istorice dintre cele două popoare în cadrul Sărbătorilor Naționale, respectiv 28 noiembrie și 1 decembrie. La eveniment a participat Ambasadorul României la Tirana, ES Octavian Şerban.

Ambasadorul Şerban a răspuns întrebărilor tinerilor și a discutat cu ei despre valorile europene pe care le împărțim.

La event a făcut o scurtă prezentare dl. Enea Kereci, absolvent al Facultății de REI, la ASE, București care a vorbit despre experiența lui ca administrator al agenției de turism “România Travel”.

Unirea de la 1 Decembrie 1918 a reprezentat evenimentul cel mai important al istoriei românilor.

1 Decembrie: Marea Adunare Națională de la Alba Iulia – Înfăptuirea Marii Uniri de la 1918. Pe 1 Decembrie 2021 s-au împlinit 103 de ani de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, adunare convocată de către Marele Sfat al Națiunii Române și care prin votul celor 1228 de delegați din Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, s-a votat Rezoluția Marii Unirii, prin care se realiza unirea acestor provincii cu „patria mamă” și constituirea României Mari.

Ziua Națională a Albaniei este sărbătorită la 28 noiembrie. La 28 noiembrie 1912, s-a decis în unanimitate Independenta Albaniei.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here