Revenirea piesei de teatru „Prefectului” crește dezbaterile/ Regizorul Duni: Nu există denigrare a figurii lui Qazim Mulleti

Cu ocazia sărbătorilor din noiembrie și a împlinirii a 48 de ani de la premiera piesei de teatru „Prefectul” trupa a facut publica lectura artistica a operei.

Textul piesei a fost citit de actorii Arben Derhemi, Flaura Kureta, Dori Çaushi, Erin Kujofsa, Laert Vasili, Margent Çaushi, Sokol Angjeli, Lulzim Zeqja, Niada Saliasi, Besmir Bitraku, Denardo Neziri, Donald Shehu, Genti Deçka, Vzaesa Zifla. Bezhani. Înainte de lectura artistică a piesei „Prefect” care a fost adusă publicului, printr-un filmuleț de pe site-ul Teatrului Național, regizorul Spiro Duni a spus, printre altele, acest spectacol este un test, în care artiștii s-au provocat. Revenirea „Prefectului” a stârnit multe dezbateri. Regizorul Spiro Duni, într-un interviu recent a dat detalii despre această dezbatere.

El a subliniat că readucerea în scenă a figurii lui Qazim Mulleti s-a făcut pentru a aduce în atenție rolul pe care l-a avut în acea perioadă, unde i-a ajutat pe comuniști și chiar pe Enver Hoxha însuși. Actorul Arben Derhemi, care este în rolul Prefectului, a suferit comentarii negative. El scrie că rețelele de socializare au dat dreptul fiecărei ființe „Intelectuale” de a inventa ceea ce îi interesează.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here