Reprezentanții Rețelei de Inspectori de Justiție din statele UE vizită la Tirana

Zilele acestea la Tirana a efectuat o vizită reprezentanții Rețelei de Inspectori de Justiție din statele membre UE. Șeful Inspecției Judiciare din România, dl. Lucian Netejoru, dna. Martine Bardet de la Inspectorul General de Justiție al Franței și dl. Luis Jardim de la Inspectoratul de Justiție din Portugalia însoțit de omologul lor în dl. Artur Metani, Înaltul Inspector de Justiție în țara noastră a avut o întrevedere cu Vicepreședintele Parlamentului Albaniei dna. Ermonela Felaj şi cu deputatul Klotilda Bushka.

Întâlnirea a vizat recunoașterea și implementarea celor mai bune standarde europene în materie de inspecție pentru abaterile de natură disciplinară a judecătorilor și procurorilor, precum și educarea culturii de raportare a instituțiilor independente stabilite prin lege.

Parlamentarii albanezi au mulțumit delegației din țările UE pentru contribuția lor la consolidarea capacităților profesionale ale ILD în cadrul schimbului de experiență și traininguri relevante care sunt oferite prin proiectul SEJ III al Consiliului Europei.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here