Enkelejd Joti este noul director general al Radio Televiziunii Albaneze. Consiliul Director al RTSH, prin vot secret al 9 membri, l-a ales pe Joti în funcția de noul șef al instituției. Au fost patru candidați în concurs, dar Joti a fost ales pentru postul. Ceilalți candidați au fost; Iris Luarasi, Mimoza Haxhiaj și Laureta Roshi. 

Concursul pe RTSH a început după arestarea fostului director Thoma Gëllçi, sub acuzația de „corupție”, în timp ce postul de director este deținut temporar de Martin Leka. 

Procuratura Specială împotriva Corupției și Crimei Organizate, SPAK, a anunțat încătușarea fostului director general al Radio și Televiziunii Albaneze, Thoma Gëllçi, după ce acesta a fost acuzat că a abuzat de îndatorirea sa prin comiterea unor încălcări legale în cadrul unei proceduri de achiziție. Thoma Gëllçi a fost demis pe 21 mai anul curent, după ce mandatul i s-a încheiat. 

SPAK a investigat timp de aproape 18 luni înainte de a ajunge în octombrie 2021, în mandatul de arestare. 

În anunțul SPAK se precizează că, pe lângă Gëllçi, au fost arestați și trei membri ai Comisiei de Evaluare a Ofertelor, KVO ai achiziției „Procedură deschisă”, cu obiectul „Achiziție de echipamente pentru canalul RTSh Agro”, cu un fond limită de 86 milioane ALL fără TVA, din 9 octombrie 2018 de către autoritatea contractantă Radio Televiziune Albaneză. Canalul “RTSH Agro” este dedicat culturii și agriculturii. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here