Centrul de Informare al României din Korcea organizează “Ziua limbii române”

Pe data de 13 noiembrie la ora 18.00 la Biblioteca “Thimi Mitko” Centrul de Informare al României (CIR) din Korcea organizeză “Ziua limbii române”.

In programul eventului:

“In Memoriam” Ion Caramitru, poezii de Visar Zhiti si Arjan Kallco recitate in limba română de elevii inscriși la cursul de limba română.

Ion CARAMITRU, o personalitate marcantă a culturii române, născut la 9 martie 1942, Președintele Societății de Cultură Macedo-Română, director al Teatrului Național ”I. L. Caragiale”, din București și al “Uniunii Teatrale” din România (UNITER), fost ministru al Culturii (1996-2000), a trecut la Domnul în ziua de 5 septembrie 2021.

Ion Caramitru, o personalitate aromână unică, s-a stins din viață lăsând în urmă o mare tristețe.

Decorat cu ordine și medalii ale statului român, ale Casei Regale Române, primind ordine și medalii ale mai multor state străine, Ion Caramitru, prin multiplele sale valențe de regizor, actor, om de cultură, a reprezentat, pentru întreg neamul românesc, un reper care cu greu mai poate fi egalat.

Marele artist va rămâne în memoria și inima românilor de pretutindeni pentru întreaga sa activitate artistică. De-a lungul carierei sale, în calitate de președinte al Societății de Cultură Macedo-Române, a promovat și susținut identitatea culturală, etnică și lingvistică a aromânilor, ramura balcanică a poporului român.

”Noi suntem români. Sunt român și după tată, și după mamă. Ei sunt aromâni, dar a fi aromân nu înseamnă a fi mai puțin român – apropo de a-ul acesta care se pune în față, care nu neagă, ci întărește”, declara Ion Caramitru.

Coordonatoarea Centrului de Informare al României (CIR) din Korcea, lector dr. Daniela Stoica.

Evenimentul dedicat “Zilei limbii române” va fi urmat de un coctail.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here