20 de melodii în competiție pentru a reprezenta Albania la Eurovision

Anul acesta, cea de-a 60-a ediție a Festivalului Cântecului de la Radio și Televiziunea Albaneză, va avea în competiție 20 de piese. Festivalul va avea loc pe 27, 28 și 29 decembrie. Cunoscutul compozitor Elton Deda va fi directorul artistic, pe care l-a făcut cunoscut printr-un statut pe rețelele de socializare. 

„Datoria directorului artistic al Festivalului Rtsh este o datorie. Să onorăm cel mai mare atu pe care îl are Rtsh, se numește Orchestra Simfonică! Cu o trupă fantastică, încet vom construi un lucru frumos, ceva care este departe de țipete politice, ceva care este doar artă de dragul artei! Pe curand! Fest 60 Rtsh!”, scrie el. 

Din rezultatul membrilor comisiei de selecție a pieselor, formată din Ardit Gjebrea, Elton Deda, Marjan Deda, Klodian Qafoku, Zefina Hasani, Arta Marku, Redi Treni în cel de-al 60-lea festival, sunt în total 20 de piese. 

Radio Televiziunea Albaneză (RTSH), a publicat lista celor 20 de cântăreți care vor participa la cea de-a 60-a ediție a „Festivalului Cântecului”, unde câștigătorul va reprezenta Albania la Eurovision. 

La sfârșitul anului vor concura melodiile interpretate de Alban Ramosaj, Denis Skura, Evi Reçi, Gjergj Kaçinari, Janex (Xhejn Kumrija), Castro Zizo, Kelly, Mirud, Rezarta Smaja, Ronela Hajati, Saimir Çili, Stefi și Endri. festival.Prifti, Shega, Urban Band, Eldis Arrnejti, Ester Zahiri, Casey Rrustja, Olimpia Smajlaj, Viola Xhemali și Xhuljana Pjetra. În urmă cu un an, la cea de-a 59-a ediție, a câștigat piesa „Karma” cântată de Anxhela Peristeri, care a reprezentat și Albania la „Eurovision 2021”. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here