Rama face schimbări în guvern

Consiliul de Miniștri l-a demis pe viceministrul Educației și Sportului, dl. Oltion Rrumbullaku, și a numit-o în locul său pe Dmna Albana Tole. Decizia guvernului vine după propunerea premierului Edi Rama și intră în vigoare imediat. 

În temeiul art.100 din Constituție și pct.2, art.6, din legea nr.9000, din 30.1.2003, „Cu privire la organizarea și funcționarea Consiliului de Miniștri”, la propunerea prim-ministrului, Consiliul de Miniștri. 

A decis: 

Doamna Albana Tole este numită viceministru al Educației și Sportului. 

Această decizie intră imediat în vigoare. 

Această decizie a stârnit reacții imediate din partea opoziției. Deputatul democrat Ina Zhupa a spus că acesta este un indiciu că Ministerul Educației își bate joc de Parlament. Ea l-a descris drept guvernul glumelor, în timp ce dl. Rrumbullaku a fost concediat în timp ce raporta la Comisia Parlamentară. 

Zhupa afirmă în mod ironic că există două opțiuni posibile pentru această mișcare bruscă. Ori doamna ministru Educației, Evis Kushi, nu este întrebată de nimeni și habar nu avea că viceministrul ei va fi demis, ori ea a batjocorit Parlamentul, lăsând sa raporteze pe cineva care era deja concediat. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here