Institutul de Statistică din Albania desfășoară faza pilot pentru recensământul populației și locuințelor.

Institutul de Statistică a lansat, la 30 septembrie 2021, mese rotunde de informare cu părțile interesate din municipalitățile care au fost selectate pentru Pilotul recensământului populației și locuințelor. Ieri au fost prezenți reprezentanți ai INSTAT au fost prezenți la Selenița.

INSTAT va desfășura în perioada 4 octombrie – 15 noiembrie 2021 faza pilot pentru recensământul populației și locuințelor.

Scopul principal al recensământului Pilot este de a testa în termeni reali metodologia, structura organizațională, sistemul de colectare a datelor, planificarea logistică și interacțiunea dintre toate resursele planificate pentru a se angaja în procesul propriu-zis.

Zonele în care pilotul va fi dezvoltat sunt de mare diversitate: zone urbane și rurale; cu condiții socio-economice diferite, cu o compoziție minoritară a populației etc.

De asemenea u fost selectate 50 de zone în 9 municipalități ale țării: Fushë Arrëz, Dibër, Tirana, Kamëz, Durrës, Korçë, Pustec, Selenicë și Dropull.

Rezultatele recensământului pilot vor fi analizate cu atenție de INSTAT pentru a lua măsuri pentru finalizarea cu succes a recensământului general al populației și locuințelor în 2022.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here