Luna Octombrie, “Luna literaturii”

Luna Octombrie este considerată în mod tradițional „Luna literaturii”. De ani de zile aceasta lună a devenit o tradiție, transformandu-se deja într-o lună festivă în care cititorii și scriitorii se întâlnesc la activități de artă de vorbire, la târguri de carte unde locul de cinste este, fără îndoială, ocupat de poezie. Luna Octombrie este dragă albanezilor, deoarece în octombrie s-au născut mari scriitori ai literaturii albaneze, precum: Gjergj Fishta, Dritëro Agolli și Migjeni.

Chiar dacă trăim în timpurile moderne, cartea rămâne preferată. Luna literaturii exprimă respectul cititorilor pentru toți scriitorii care au dat și contribuie la literatura albaneză. Scriitori renumiți au demonstrat inovații în literatura albaneză. O atenție specială a fost acordată și se acordă literaturii mondiale, care este bogată în idei, opinii și evaluări.

Luna Literaturii este o ocazie pentru elevi, părinți și profesori de a interacționa într-un mod nonformal. De asemenea, zile cu ideii, sugestii, dar și interpretări a elevilor au fost realizate în diferite școli ale Albaniei. Elevii au prezentat viața si opera literară a lui Migjeni, Fishta, Agolli dar si a ale lui Poradeci, Kadare, etc.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here