10 octombrie- Ziua Mondială a Sănătății Mintale

Astazi este “Ziua mondială a sănătăţii mintale”. Această zi a fost stabilită, în 1992, de către Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală (World Federation for Mental Health – WFMH), pentru a creşte gradul de conştientizare şi educaţie publică pentru înţelegerea cât mai bună a bolilor mintale şi a tulburărilor de comportament, conform site-ului http://www.sant.ro/.

Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală (WFMH) este singura organizaţie internaţională multidisciplinară care se ocupă de toate aspectele sănătăţii mintale. Federaţia (WFMH) a lansat campania Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale. Tema campaniei din acest an fiind “There is no health without mental health”.

Ziua Mondială a Sănătății Mintale (în fiecare 10 octombrie 1992) se concentrează pe conștientizare la nivel global, precum și pe furnizarea unei comunități care înțelege, acceptă, dar joacă, de asemenea, un rol activ în crearea unei societăți care se bucură de sănătate mintală.

Pandemia COVID-19 a avut un impact major asupra sănătății mintale a oamenilor.

Unele grupuri, inclusiv lucrătorii din domeniul sănătății și din prima linie, studenții, persoanele care trăiesc singure și cei cu probleme anterioare de sănătate mintală, sunt afectați în mod deosebit. De asemenea, serviciile pentru tulburări psihice, neurologice au fost perturbate semnificativ.

Lumea se confruntă cu consecinţele şi impactul fără precedent al sănătăţii mintale şi impactul pandemiei de COVID-19 asupra a miliarde de oameni.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here