Datorită creșterii prețului petrolului, asociațiile de transporturi avertizează asupra unei creșteri a prețurilor biletelor.

Șeful Asociației Transporturilor, Dashnor Memaj, a declarat într-un interviu pentru „Euronews Albania” că creșterea prețurilor la petrol a dat ultima lovitură acestui sector, care nu a ieșit încă din criza pandemiei.

El a subliniat că obiectivul lor nu este creșterea prețului biletului pentru cetățeni, ci intervenția guvernului prin mecanisme care pot face ca prețul crescut al petrolului, care este produsul de bază cu care operează, să fie accesibil pentru ei.

„Cerem guvernului reducerea TVA de la 20 la 6 la sută și eliminarea impozitului pe cifra de afaceri, care este un impozit nedrept. „Operatorii de transport așteaptă până pe 15 octombrie și, dacă nu vom avea un răspuns din partea guvernului, vom decide ce se va face”, a spus dl. Memaj.

Într-o scrisoare trimisă guvernului, reprezentanții asociației spun că, dacă guvernul nu ia măsuri cu privire la prețul petrolului, sunt obligați să ridice tarifele serviciilor.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here