Doamna Lindita Nikolla a fost alesa președinte al Parlamentului și va conduce această instituție importantă în următorii 4 ani. Doamna Nikolla a primit 79 de voturi pentru și 4 împotrivă, în timp ce PD a boicotat votul, rupând buletinele de vot.

În cele două ședințe desfășurate vineri, au avut loc depunerea a deputaților și alegerea președintelui Parlamentului, în timp ce chiar ieri, președintele Ilir Meta l-a decretat pe Edi Rama în funcția de prim-ministru al Albaniei, câștigând alegerile din 25 aprilie. Cu mandatul prim-ministrului de către președinte, Rama supune aprobării Parlamentului, în termen de 10 zile, programul de guvernare și numele miniștrilor la parlament.

După aprobarea în Parlament, prim-ministrul îi trimite pe miniștri președintelui pentru decret, care trebuie exprimat în termen de 7 zile. Decretele aprobate de președinte sunt adoptate din nou de Adunare în termen de 10 zile.

Înainte de a prelua funcția, prim-ministrul, viceprim-ministrul și miniștrii vor depune jurământ în fața președintelui, pe care l-au demis în urmă cu doar câteva luni.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here