Trupe din Albania la “Festivalul Toamnei”, Cârcea 2021

O mare sărbătoare a avut loc în comuna doljeană Cârcea. La începutul lunii septembrie locuitorii au sărbătorit cu preparate tradiţionale şi muzică populară a patra ediţie a “Festivalului Toamnei”. Un moment deosebit l-a reprezentat parada portului tradiţional, prezentată de trupe de copii şi tineri din ţară şi Albania.

La ediția a 4 a Festivalului Toamnei, Cârcea 2021 au participat şi trupe folclorice din Albania precum Ansamblul Folcloric “Myzeqeja” din zona Muzachiei si Ansamblul “Miqesia” din zona Gramsh.

Parada portului popular a fost un moment special al acestui eveniment.

Ansamblul Folcloric “Myzeqeja” a participat si in cadrul celei de-a 7-a ediții a Festivalului internațional de folclor „Timpul descendenților”, care a avut loc la Vaslui, România.

Grupul folcloric din zona Muzacheiei a prezentat un repertoriu selectat, reușind să promoveze cântecele și dansurile noastre tradiționale, dar și costumele specifice regiunii. Acest Festival este un mare eveniment cultural dedicat dansurilor și cântecelor tradiționale și este organizat sub egida Consiliului Vaslui, a Municipiului Vaslui și a Centrului de Control Vaslui pentru păstrarea și promovarea culturii tradiționale și originale.

Festivalul a avut loc în perioada 30 iulie – 1 august 2021.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here