Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) încheie proiectul ”Luna Diasporei”

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a încheiat proiectul ”Luna Diasporei”, care a reunit, de-a lungul lunii august a acestui an, o serie de acțiuni derulate în toată țara, dedicate întoarcerii românilor de pretutindeni pe durata concediilor.

”Pâinea care ne unește” este o campanie care a început la Ditrău, la Biserica Romano-Catolică Sf. Ecaterina, a continuat la Mănăstirea Putna și la Catedrala Greco-Catolică Sf. Treime din Blaj și se încheie astăzi, 8 septembrie 2021, la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” din București. Prin această inițiativă DRP transmite un mesaj de unitate, de solidaritate umană, indiferent de geografie, religie, limbă sau obiceiuri.

La acest eveniment au fost prezenți 33 de misiuni diplomatice străine în România și reprezentanți ai autorităților centrale, alături de parteneri ai Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. 18 ambasade au pregătit standuri special amenajate în incinta Muzeului Satului, unde au prezentat pâinea specifică țării pe care o reprezintă.

Pentru că românii de pretutindeni sunt minorități culturale în țările de reședință, DRP a dorit să inițieze această campanie de promovare a pluriculturalismului. Românii – minorități în străinătate, minoritățile din România și culturile care au reprezentare la București, s-au regăsit astăzi prin simbologia “pâinii care ne unește”.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here