Mîine începe Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu  (FITS 2021) – A 28-a ediție. Anul acesta renumitul Festival se va desfăsura de la 20 august pănă la 29 august.

Pentru toți cei interesați detaliile se pot afla aici: https://www.sibfest.ro/

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), se va desfășura cu tema: „Construim speranța împreună”, iar spectacolele din cadrul său, care se vor derula în aer liber, online sau vor putea fi urmărite în teatre și cinematografe, datorită transmisiunilor live, vor ajunge la spectatori din întreaga lume.

Programul va include spectacole de operă, Întâlnirile JTI, ediție specială în turneu Wynton Marsalis și „Jazz at Lincoln Center Orchestra”, pentru prima dată în România, două reprezentații Barcelona Flamenco Ballet ale spectacolului „Flacăra Nopții”, ateliere și masterclass-uri, dar și un un proiect de transpunere în practică a temei de anul acesta, de către artistul francez Olivier Grossetête și Les Bâtisses Soeurs.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se va desfășura în 10 zile cu peste 2000 de artiști din 38 de țări, 600 de evenimente și 100 de spectacole online, premiere mondiale, teatru, dans, circ, operă, muzică, expoziții, lansări de carte, acrobații și parade

Acum doi ani Președintele FITS prof. univ. dr. Costantin Chiriac a vizitat Tirana.

Dl Chiriac director – Teatrul Național “Radu Stanca” Sibiu, a vizitat capitala Albaniei în perioada 12 aprilie – 17 aprilie 2019.

Dl. Chiriac s-a aflat în vizită de lucru în Albania, pentru un nou proiect european, dezvoltat de TNRS în parteneriat cu teatre din Balcani precum Albania, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Bosnia și Herțegovina și cu țările din Occident, Austria, Germania, Franța și Italia.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here