Dezbaterea pentru Teatrul Național, Actorul Malkaj: Suntem tratați ca niște criminali

Clădirea Teatrului Național a devenit din nou un caz de dezbatere între guvern și artiști. În urma deciziei Curții Constituționale, un grup de artiști s-au adresat clădirii Ministerului, pentru a depune o cerere pentru punerea în aplicare a acestei decizii. Artiștii s-au confruntat cu gardienii clădirii, care au încuiat ușa.

Membrii Alianței pentru Teatru s-au deplasat la sediul Ministerului Culturii, pentru a depune o cerere de informații la Teatrul Național. Dar ușa le a fost închisa și nu le-au permis să intre în curtea clădirii. Acest lucru a fost suficient pentru un „flux” de comentarii ale artiștilor.

Actorul Mehdi Malkaj, destul de supărat de situație, a spus că sunt tratați ca criminali. „Acum mi-am dat seama că suntem un grup de criminali care ne-au zbătut ușa pe fata….Acum, acest ministru al culturii știe un lucru pe care nu îl știm. Am aflat acum că sunt ultimul criminal din Tirana și nu m-au lăsat să intru. Aceasta este o rușine, deoarece ei nu se rușinează de ei înșiși, ei bine de noi care nu suntem. E ingrozitor. Două persoane intrau, predau un document și plecau. Deci, de ce devine atât de mare. Suntem jupuiți de aceste proteste, nu au nimic de-a face cu noi. De patru ani ne ocupăm de această lucrare, acesta a fost mandatul. Fie ca mandatul acestui ministru să cadă, pentru că nu este doar ministrul culturii. Nu are nicio legătură cu cultura. Ministrul Culturii închide ușile?! “Nu este ministrul al Culturii, ci al închisoarii”, a spus el. Ca răspuns, ministrul culturii, Elva Margariti, și-a exprimat regretul pentru limba și comportamentul reprezentanților artiștilor, care au apărut la ușa ministerului fără nicio cerere de programare.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here