Luni pe 5 iulie 2021 a avut loc la Tirana conferința:„Provocări și oportunități în lupta împotriva corupției și consolidarea integrității”. In acest eveniment a participat Procuror-șef al DNA România, Dl. Crin Bologa.

Dl. Bologa a împărtășit experiența pe care România a avut-o în lupta împotriva corupției.

La acest eveniment important a participat Ambasadorul UE Dl. Luigi Soreca.

Secretarul executiv al GRECO, dna. Hane Juncher, de asemenea, a împărtășit experiența și a subliniat necesitatea de a consolida cooperarea regională împotriva corupției, de a îmbunătăți măsurile de confiscare și de recuperare a activelor.

Discuțiile în cadrul conferinței au fost organizate în două.

Primul grup s-a axat pe lupta împotriva corupției și așteptărilor față de SPAK, unde au discutat ambasadorul delegației europene, Luigi Soreca, șeful procuraturii speciale, Arben Kraja, și șeful BKH, Aida Hajnaj, procurorul șef al DNA, Crin Bologa și Clay Stiffler, consilier juridic permanent, privind terorismul regional pentru Balcani în SUA.

În a doua grupă discutiile s-au concentrat asupra prevenirii și sensibilizării cu privire la lupta împotriva corupției.

În acest panel, ambasadorii italieni Fabrizio Bucci și Hanne Juncher, secretarul executiv al GRECO și șeful acțiunii împotriva criminalității și-au împărtășit opiniile cu privire la abordarea preventivă și de sensibilizare.

Pentru concretizarea cooperarii regională a fost invitat secretarul RAI Gotskova.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here