Biserica Sf. Maria este situată langa lacul Prespa, pe insula Maligrad. Biserica Sfânta Maria din secolul al XIV-lea este unul dintre cele mai valoroase monumente ale patrimoniului cultural. Această biserică conține fresce rare. După restaurarea acoperișului său, ministrul Culturii Elva Margariti spune că lucrările pentru păstrarea valorilor continuă. Merită menționat faptul că această biserică este o atracție turistică importantă nu numai pentru Parcul Național Prespa, ci pentru întreaga regiune și Albania. Obiecte precum plăci, coloane și capiteluri au fost găsite și pe această insulă, care, potrivit arheologilor, aparține unei biserici paleocreștine despre care se crede că se afla în partea superioară a lacului.

Anunț

Biserica Sfânta Maria din Maligrad, una dintre cele mai frumoase atracții turistice, de vizitat în fiecare anotimp. După restaurarea acoperișului bisericii, Agentia Națională a Zonelor Protejate împreună cu Direcția Regională a Patrimoniului Cultural Korça continuă lucrările pentru păstrarea valorilor acestui monument.

Dacă mergeți la Pogradec sau Korça, reveniți și bucurați-vă de frescele rare și de vegetația sălbatică a insulei. O aventură de neratat.

Agenția Națională a Zonelor Protejate ANZP, Korce

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here