Departamentul pentru Românii de Pretutindeni anunță rezultatele evaluării cererilor de finanțare

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a anunțat rezultatele evaluării cererilor de finanțare transmise către DRP în cadrul sesiunii de finanțare nerambursabilă aferentă anului 2021.

Conform comunicatului de presa al DRP cele mai multe proiecte aprobate sunt cele dedicate educației (53), urmate de mass-media (16), cultură (11), reintegrare (8), societate civilă (1), ceea ce corespunde priorității noastre legate de păstrarea limbii române ca limbă maternă în comunitățile românești din afara României.

“Orele de limba română, școlile de duminică, dar și educația prin tradiții și obiceiuri reprezintă 60% din numărul total al proiectelor. Este demonstrat astfel faptul că Guvernul României, prin DRP, susține eforturile diasporei și ale comunităților istorice pentru re-mândrirea românilor din afara granițelor cu țara lor.

Sprijinul financiar, alături de entuziasmul și implicarea societății civile, suportul logistic și de informare a misiunilor noastre diplomatice asigură păstrarea valorilor culturale românești”, continua anuntul DRP.

Pentru cei interesați, DRP a publicat lista proiectelor aprobate/respinse, punctajele și sumele aprobate, numărul total al cererilor de finanțare, structura acestora pe țări, rezultatele evaluării în funcție de programe și state și evoluția distribuției sumelor aprobate pe programe de finanțare 2020 – 2021.

La această sesiune au fost aprobate doua proiecte ale Fundatiei “Harriet Martineau”: “Asigurarea continuității portalului de știri în limba română în Albania”. De asemenea, a fost aprobat și proiectul „Clasele aromâne și române în regiunea Mekat, Vlora”.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here