De:Ajrina DIMO

Marele scriitor Ismail Kadare a fost premiat ieri cu titlul „Onoarea municipiului Fier”.

Consiliul Municipal din Fier i-a acordat lui Kadare titlul cu motivația: „Pentru contribuția extraordinară pe care a dat-o de-a lungul anilor la literatura albaneză și pentru promovarea sa la cele mai înalte niveluri ale culturii mondiale. Prin angajamentul și talentul său, el a dat valoare gândirii proeminente și de calitate, ridicând identitatea albaneză pe arena națională “.

Primarul din Fier, Armando Subashi a predat titlul marelui scriitor, în timp ce acesta a spus că „se pare că l-am onorat pe marele Kadare, dar el ne-a onorat cu participarea sa astăzi aici, a onorat orașul Fier și întreaga comunitate “.

Ismail Kadare, în discursul său de salut, și-a exprimat satisfacția și mult apreciat de acest gest al municipalității Fier și de ospitalitatea lui Fier.

„Domnule primar, dragi cetățeni din Fier, vă voi spune două cuvinte foarte folosite, care sună poate banal: Sunt fericit că sunt printre voi! Credeți că pentru scriitor, dragostea și înțelegerea cititorilor sunt întotdeauna scumpe, foarte scumpe. Așadar, vă mulțumesc din suflet pentru această primire atât de frumoasă, atât de caldă și atât de umană și atât de albaneză. Bine făcut! Felicitări tuturor! ”, A spus Kadare.

Ceremonia de evaluare a fost organizată sub forma unei conferințe la care au făcut referire nume importante ale ziarelor și criticilor albanezi, precum: academicianul Ali Aliu, prof. Univ. dr. Sadik Bejko, prof. dr. Klara Kodra, editorul Bujar Hudhri etc.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here