Președintele Meta cu reprezentanți ai minorității de Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare

21 mai, este recunoscută de către ONU ca Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare, o zi când se serbează una dintre valorile fundamentale ale societătii democratice: înțelegerea interculturală.

Iniţiativa a aparţinut, în 2002, Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO).

Sărbătoarea promovează pe plan mondial Diversitatea Culturală.

Având la bază Drepturile Omului, UNESCO este de părere că “Diferenţele şi Diversitatea noastră ne fac mai Puternici şi că Respectarea Diversităţii Culturale este esenţială pentru Promovarea Dialogului Intercultural, Dezvoltare Durabilă şi Pace!

Cu această ocazie Președintele Albaniei E. S Ilir Meta a primit reprezentanți ai minoritățiilor. Evenimentul s-a desfășurat in curtea sediul Președintei.

In cuvantul adresat celor prezenţi, dl. Președinte Meta a spus:”

“Albania are o lege foarte bună pentru minoritățile naționale, dar chiar dacă au trecut 4 ani de la la adoptare, o parte din legislația secundară nu a fost încă pusă în aplicare. Acest lucru împiedică și deschiderea negocierilor cu Uniunea Europeană, deoarece respectarea drepturilor minorităților naționale face parte din principalele criterii stabilite de UE pentru Albania pentru deschiderea negocierilor de aderare. Aș dori să închei discursul mulțumind tuturor celor care sunteți aici astăzi, dar și tuturor celor care ar dori să fie aici cu noi astăzi. Contribuția acordată de membrii minorităților naționale din țara noastră este extraordinară și continuă și i-a făcut cetățeni onorabili și model al țării noastre.

Așadar, vă suntem foarte recunoscători. Trebuie să continuăm să lucrăm și mai mult, toți împreună, pentru a ne consolida conviețuirea armonioasă, toleranța și înțelegerea și, în același timp, pentru a ne păstra diversitatea, ca parte importantă a patrimoniului cultural albanez și european. Să nu uităm că în această regiune, fiecare națiune este undeva majoritară și undeva minoritară, deoarece asta a fost istorie. Singura cale de urmat, în pace, în prosperitate și în prosperitate, este ca minoritățile să fie respectate în mod egal în fiecare stat, conform celor mai avansate standarde europene. Sunt convins că vom lucra în această direcție și mai bine în viitor împreună”, a spus dl. Președinte Meta.









GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here