La mulți ani muzeografilor și muzeelor din Albania și din întreaga lume!

Consiliul Internațional al Muzeelor ​​(ICOM) a creat Ziua Internațională a Muzeelor ​​în 1977. Organizația alege o temă diferită în fiecare an. Unele dintre teme au fost globalizarea, popoarele indigene, reducerea lacunelor culturale și îngrijirea mediului.

Ziua Internațională a Muzeelor ​​2021 invită muzeele, artiștii, profesioniștii și comunitățile lor să creeze, să-și imagineze și să împărtășească noi practici de creare de valoare, noi modele de afaceri pentru instituțiile culturale și inovatoarea soluțiilor pentru provocările sociale, economice și de mediu din în contextul actual.

Consiliul Internațional al Muzeelor susține, începând din 2011, evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, care este sărbătorit în fiecare an, în sâmbăta cea mai apropiată de data de 18 mai, Ziua Internaționala a Muzeelor.

Creat în 2005 de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronat, în prezent, de Consiliul Europei, UNESCO și ICOM, evenimentul a impulsionat muzeele să își deschidă porțile publicului larg până după miezul-nopții fără a percepe vreo taxă, organizând o serie de activități culturale. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here