Duminica la 25 aprilie 2021 in Albania au avut loc alegerile parlamentare.

Marți la ora 18.00 partidul care a căștigat alegerile a sărbătorit victoria la piața “Scanderbeg” la Tirana.

Liderul Partidului Socialist, Edi Rama, a ținut în Piața “Scanderbeg” discursul victoriei celui de-al treilea mandat ca prim-ministru al Albaniei. Rama a considerat aceasta cea mai dificilă, mai mare și mai frumoasă victorie. El a subliniat că victoria ar trebui meritată în fiecare zi de 4 ani.

„Aceasta este cea mai dificilă, cea mai mare și cea mai frumoasă victorie a Partidului Socialist” a spus premierul Rama.

Partidul Socialist condus de Edi Rama a reușit să obțină 74 de locuri la parlament, urmat de Partidul Democratic cu 59 de locuri, LSI cu 4 locuri și PSD cu 3 locuri. În ceea ce privește cel mai mare număr de voturi pe care candidații le-au obținut, Dl. Taulant Balla, conduce lista socialiștilor cu 11.413 voturi. Al doilea pe listă este seful socialist Edi Rama cu 11.117 voturi.

Între timp, al treilea cel mai votat socialist este ministrul apărării Niko Peleshi, care are 10, 788 de voturi. Numele surpriză din punct de vedere al voturilor poate fi considerat Saimir Hasalla, care este pe locul patru în țară cu 9, 611 voturi.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here