Naistul virtuoz Gheorghe Zamfir a împlinit 80 de ani

“O vârstă rotundă, 80, doar un număr! Unii ar spune că e mult, poate, dar dragostea de neamul meu și de muzica acestuia nu are vârstă! Dumnezeu mi-a dat un țel și un drum și slavă Lui am reușit, cu umilul meu talent și o imensă cantitate de muncă și dăruire totală, să-i împlinesc vrerea! Sper să mi se mai îngăduie să vă împărtășesc din toate darurile și harurile mele și pentru asta doar să mă iubiți! Eu vă iubesc imens! Vă mulțumesc pentru bucuria de a-mi fi alături, de o viață!” a scris naistul virtuoz mulțumind tuturor pentru mesajele primite cu ocazia zilei de nastere.

Gheorghe Zamfir a împlinit 80 de ani. Ziua de 6 aprilie e ziua sa de naștere. Maestrul născut pe 6 aprilie 1941 la Găeşti este muzicianul român care a revoluţionat naiul, modificându-i forma, construcţia şi tehnica şi introducându-l în genuri muzicale noi.

Primii paşi în muzică i-a făcut, însă, chiar în localitatea natală Gheorghe Zamfir a debutat la doar 12 ani, la staţia radio din Găeşti.Artistul virtuoz este considerat regele naiului. El este dirijor şi compozitor, este autorul a peste 300 de lucrări folclorice, de cameră, corale, vocale, instrumentale şi simfonice. El a înregistrat peste 185 de albume şi a vândut peste 120 milioane de exemplare în întreaga lume, obţinând peste 100 de discuri de aur şi platină, alături de nenumărate premii şi distincţii la nivel internaţional.

Naistul Gheorghe Zamfir a întreprins turnee artistice acoperind majoritatea ţărilor de pe glob, susţinând concerte la: Kennedy Center (New York), Victoria Hall (Geneva), Places des Arts (Montreal), Opera (Sidney), Konzerthauss (Viena), Albert Hall (Londra), Opera din Frankfurt am Main, Palatul Imperial (Tokyo), Opera din San Francisco, Catedrala din Bogota, Palatul Vaticanului, Teatrul antic din Efes, Biserica ”La Madeleine” (Paris), Televiziunea publică RAI (Roma), Cazinoul din Berna, Deutsche Museum (Munchen), Complex du Jardin (Montréal), Millenium Center (Detroit) ş.a., arată www.ucmr.org.ro.

La multi ani Maestre!

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here