Eurovision Song Contest 2021 ar putea avea public

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului participă – alături de Albania – alte 40 de ţări.

Printre favoriţii publicului şi experţilor industriei muzicale pentru câştigarea trofeului din 2021 sunt muzicienii din Malta, Elveţia şi Franţa.

În finala care va avea loc pe 22 mai se vor califica zece concurenţi. Albania va participa cu interpreta Anxhela Peristeri, care se va prezenta cu piesa ‘Karma’.

Alţi zece artişti se vor califica din a doua semifinală, celor 20 de finalişti urmând să li se alăture, în actul final, reprezentanţii ţării gazdă şi ai Big Five – Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVSH.

3500 de fani vor avea intrarea permisă în arena Ahoy din Rotterdam pentru a urmări reprezentaţiile muzicale. EBU analizează opţiunile pentru a pune în mişcare planul în mai. Cei 3500 de participanţi vor asista la un total de 9 show-uri în Rotterdam, inclusiv repetiţii, semifinale şi finala de pe 22 mai. Există o condiţie: dacă starea pandemiei de Covid-19 o va permite. Organizatorii vor prioritiza sănătatea şi siguranţa publicului.

Iată declaraţia EBU:

“Aşa cum am anunţat şi până acum, toate delegaţiile, artiştii şi echipa de producţie vor urma un protocol strict şi nu vor intra în contact cu oameni din public sub nici o circumstanţă”.

Situaţia în Olanda se prezintă astfel: în ultima săptămână din martie preşedintele olandez a extins lockdown-ul în ţară, care ţine cel puţin până la final de aprilie

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here