În 2021, tema propusă de către Organizaţia Internaţională a Uniunilor de Consumatori – “Consumers International”este: “Modul de abordare în poluarea cu plastic” (“Tackling Plastic Pollution”).

Această zi a fost marcată pentru prima dată la 15 martie 1983. Ziua a fost sărbătorită de către mişcarea consumatorilor “Consumers International”, care, în prezent, cu peste 200 de organizaţii membre în peste 100 de ţări, reprezintă o mişcare internaţională de consum puternică, al cărei scop este de a ajuta la protejarea consumatorilor de pretutindeni.  

Ziua mondială a drepturilor consumatorilor a fost proclamată şi prin Rezoluţia nr. 39/248 din 1985 a Adunării Generale a ONU, intitulată “Principiile directoare pentru protecţia consumatorilor”. Potrivit rezoluţiei ONU, consumatorul trebuie protejat de pericolul de a achiziţiona produse ce îi pot afecta viaţa, sănătatea, siguranţa.  

Ziua mondială a drepturilor consumatorilor (“World Consumer Rights Day”) este marcată în fiecare an, ca mijloc de sensibilizare la nivel mondial cu privire la drepturile şi nevoile consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.