Filmul documentar „Lumina în prăpastie” dedicat lui Drita Çomo, a fost prezentat la Muzeul Național de Istorie, în cadrul „Lunii memoriei”.

Muzeul Național de Istorie, ca cea mai mare instituție a memoriei naționale, a organizat miercuri această activitate memorială, în cinstea vieții și operei lui Drita Çomo.

Această activitate a venit ca o colaborare între două instituții, Muzeul Național de Istorie și Arhiva Filmului Central de Stat. Muzeul Național de Istorie a deschis ușa cooperării cu Arhiva de Film Centrală de Stat.

În această activitate comemorativă a fost prezentat filmul documentar intitulat „Lumina în prăpastie” realizat de scenaristul și regizorul Namik Ajazi.

La acest eveniment au fost prezenți Directorul Muzeului Național de Istorie Dr. Dorian Koçi, doamna Iris Elezi, director al Arhivei de Film Centrale de Stat, dl. Namik Ajazi, regizorul filmului, precum și dl. Petrit Çomo, fratele lui Drita Çomo.

Regizorul filmului, dl. Namik Ajazi, concentrat asupra mesajului transmis de acest film documentar, asupra severității sistemului comunist totalitar, asupra privării și negării oricărei valori ființele umane individuale și atacul asupra libertăților și drepturilor omului, dezumanizarea acesteia și crearea de „dușmani de clasă” sau inamici imaginați ale căror gânduri s-au ciocnit cu regimul.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here