Cunoscuta scriitoare Mira Meksi este în război cu viața. Meksi suferă de o boală gravă, iar pandemia i-a făcut viața și mai dificilă

Meksi a fost operată și trebuie să plece în străinătate pentru tratament mai specializat, terapie și servicii medicale, dar medicul său nu îi permite acest lucru.

Acesta din urmă i-a interzis să călătorească în afara tării, fără a primi mai întâi vaccinul împotriva Covid-19. Colegii și rudele scriitoarei fac apel la vaccinarea ei, pentru a-i oferi posibilitatea de tratament în străinătate. Mira Meksi este scriitoare și traducătoare.

Meksi a fost onorată cu numeroase premii prestigioase naționale și internaționale, unde merită menționat premiul pentru „Cea mai bună traducere din 2006” a unui roman al lui Gabriel Garcia Marques. Premiul a fost acordat de Ministerul Culturii.

Opera scriitoarei Mira Meksi, a fost tradusă în mai multe limbi și a fost publicată de câteva case de editură de prestigiu, unde menționăm publicarea romanului „The Red Bull”, care a fost rescris chiar de autoare în franceză. Cartea a fost publicată la Paris de la Editura „Persee”.

În 2014, romanul lui Meksi „Blestemul preoțelelor ilirice” a reprezentat Albania în competiția pentru premiul literar „Balkanika”.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here