Opera cei “Șapte Sfinți” salvată de distrugere

Opera cei „Șapte sfinți” din Muzeul „Onufri” au fost salvati de distrugere. Datorită unei munci lungi și atente în Laboratorul de Opere de Artă din Muzeul de Iconografie „Onufri”, se anunță că s-a finalizat intervenția de restaurare a unei alte lucrări din colecția Muzeului. O lucrare din 1873 a autorului Adam Kristo din Samarina, afișase probleme serioase. Ministrul Culturii Elva Margariti spune că nu este doar o lucrare salvată, ci și actualizată. Valorile sale au ieșit la lumină și se alătură „seriei” de sfinți, care primesc și escortează vizitatorii în orașul cunoscut.

Colecția muzeală este formată din 200 de obiecte selectate din fondurile bisericilor și mănăstirilor din municipiul Berat. Se compune în principal din icoane și un set de obiecte liturgice. Lucrările acestui muzeu datează de la cele mai vechi ale secolului XIV până la începutul secolului XX.

Icoanele au fost realizate de pictori de icoane precum: Onufri, Nikolla, fiul lui Onufri, Onufër Qiprioti, David Selenica, Kostandin Shpataraku, Adam Kristo și pictori cu numele de familie Çetiri (Gjergji, Joani, Nikolla, Naumi, Gjergji cel tanar și Ndini) , ca și de mulți alți pictori anonimi.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here