Ismail Kadare este unul dintre cei mai mari scriitori contemporani, academic, fost deputat și vicepreședinte al Frontului Democrat. Nu ne vom opri astăzi asupra operelor sale, ci asupra vieții sale personale. Unele detalii foarte interesante au ieșit la iveală, pe un adevăr care a fost păstrat cu același fanatism.

Autoarea Alda Bardhyli, în timp ce a fost invitată la emisiunea „Săptămâna aceasta” la „Știrile 24”, a prezentat cea mai recentă carte a lui Kadare, unde este prezentă în lucrarea „Dialog cu Alda Bardhyli”. În această carte, Kadare spune povestea de dragoste cu o fata din Tirana, pe care a avut-o în acelasi curs la scoala.

„Viața scriitorilor albanezi în ansamblu a fost turbulentă. Aceste detalii nu par foarte importante, dar sunt foarte importante pentru cercetători, dar și pentru public. Se pare că este o fată care este evidențiată în memoria lui Kadare, de care și-a amintit de multe ori. El a menționat-o într-o altă lucrare „Cetile din Tirana”. „Acestea sunt scrisori de dragoste scrise acum 50 de ani”, a spus printre altele Bardhyli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here