Copii talentați participă la “Stand up” Albania

ilele acestea, a fost difuzată pe Televiziunea Publica, a doua ediție a emisiunii „Stand up” Albania. Organizat de „Sirea Film” cu sprijinul „Agna Leadership Academy” și al Municipiului Tirana, această competiție a selectat tineri talentați în trei categorii: în vorbira publica, în genul comediei și spectacolului de scenă.

Timp de 9 luni, 160 de participanți din toată țara, după ce au participat la etapele de selecție, au fost evaluați de un juriu format din persoane cu influență în viața publică a țării.

Fetița din Fieri, Darlin Dimo, elevă în clasa a V-a la școala „Pinellopi Pirro”, a fost una dintre finalistele din „Stand up” Albania. Finala s-a desfășurat în Parcul Amfiteatrului” din Tirana.Toți finaliștii au trecut mai întâi faza eliminatorie și apoi semifinalele.

Printre finaliștii concursului s-a numărat și fetița din Fieri, în vârstă de 10 ani. Ea a ajuns în finală la categoria „spectacol de scenă” cu o secțiune dedicată unui fenomen precum intimidarea si bullying. Darlin a intrat singură pe scenă și a ținut în mână baloane albe pe care la sfârșitul mesajului ei le-a aruncat în aer în semn de dragoste pentru orice copil aflat în dificultate din cauza violenței.

Ea și-a închis spectacolul cu un dans unde a fost însoțită de 5 fete din Fier, toate apasionate de  dans: Erisa Cepele, Kejsi Çepele, Iris Rexha, Ejza Hoxha, Alina Zonja. În faza de eliminare Darlin a prezentat o parte dedicată Pământului , mediului și dragostei pentru natură.

Distinsa eleva Darlin Dimo ​​participa la evenimentele organizate de Centrul Cultural din Fier, la activitatea școlii „Pinellopi Pirro”, precum și la activitățile organizate de municipalitatea orașului. În ajunul festiv de Anul Nou din decembrie trecut, Darlin a fost una dintre cele doua prezentatoare ai evenimentului.

Foarte pasionată de scenă, a cântat pentru publicul prezent în sălile din diferite orașe precum: în Fier, Berat, Tirana, Prizren și în Antalya, Turcia, unde a participat și a fost onorată cu un premiu etc.

În 2019 a participat la programele de tabără de vară „ARC” organizate la Sulina, Constanța, România. A cântat la Festivalul Cântecului pentru Copii din Fier, a fost invitată la programul de după-amiază „Invitație la 5” la Tv „Top Channel” și a fost una dintre imaginile selectate de fotograful Ina Toska pentru a fi prezentată la expoziția desfășurată la Muzeul Istoric din Tirana , etc.

Abecedarul dialectului aromân se află deja în Biblioteca Națională și în bibliotecile orașelor: Lushnje, Fier, Berat, Vlora, Elbasan, Kavaja, Përmet. Grundul este în mâinile comunității aromâne din: Përmet, Pogradec , Divjakë, Mekat, Tirana, Lushnje, Fier, se află la Centrul de Informații al României din Korça, la Consulatul României din Korça etc.

Pe 28 noiembrie 2020, pe postul de televiziunea locala „Kombi” din Fier a început sa fie transmisa promovarea a abecedarului dialectului aromân. Organizația (FHM) care a pregătit spotul publicitar a selectat-o ​​pe Darlin pentru a transmite cu vocea ei informațiile din această publicație. Această reclamă a fost difuzată timp de o lună la rând, de 12 ori pe „Tv Kombi” de la 7.15 la 22.15. Fundația a selectat-o pe Darlin ca imaginea de la copertina a acestui abecedar. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here