“Humanitas Fiction” lansează volumul “Dimineti la Cafe Rostand” de Ismail Kadare

Acesta este primul eveniment din luna februarie pentru Editura “Humanitas Fiction”. Acest eveniment se organizează în cadrul seriei “Împreună in compania cărtilor”. Evenimentul va avea loc miercuri, 3 februarie la ora 19.30 si are în focus lansarea volumului “Dimineti la Cafe Rostand” de Ismail Kadare, o declarație de iubire a scriitorul față de Paris: Parisul visat în anii tinereții – la Tirana sau la Moscova – și Parisul real, unde a creat o mare parte a operei sale.

“Ideea de a scrie ceva despre Café Rostand îmi venise atât de firesc, încât nu țin minte nici momentul și nici împrejurările. Era un sentiment între regret și recunoștință, asemănător cu acela pe care-l ai față de soția ta de o viață, care, fiindu-ți alături la orice, nu s-a bucurat, sau ție ți se pare că nu s-a bucurat, de atenția cuvenită. În această cafenea am scris sute de pagini și am făcut tot atâtea fișe despre subiecte și motive diverse, fără a o pomeni niciodată.” – Ismail Kadare

La eveniment vor participa: Sabina Fati, scriitoare și jurnalistă, Simona Preda critic literar, Cătălin Striblea, jurnalist și Marius Dobrescu, traducătorul volumului și al romanelor lui Ismail Kadare în limba română.

Moderatorul evenimentului este Denisa Comanescu directoarea Editurii “Humanitas Fiction”.
Evenimentul va fi online.
Evenimentul va fi difuzat pe pagina de Facebook – Humanitas Fiction – și pe canalul pe You Tube al Editurii “Humanitas”.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here