Institutul de Studii Politice „Ismail Qemal Vlora”, în cooperare cu Asociația Națională „Ismail Qemali Vlora”, a organizat duminică Academia Memorială: „Ismail Qemal Vlora- fondator al statului albanez”.

În acest eveniment, au fost prezenți intelectuali din Vlora, diverse personalități ale vieții orașului, precum și invitați din Tirana! Strănepotul lui Ismail Qemali, Qemal Vlora, a onorat evenimentul cu participarea sa.

În cadrul acestui eveniment au avut loc câteva referate despre figura, activitatea și personalitatea lui Ismail Qemali.

Prof. Dr. Bardhosh Gaçe, codirector al evenimentului a susținut un discurs despre viața și opera Tatălui națiunii. Prezentarea a fost făcută de cercetătorul Gëzim Zilja, fost deputat și fost primar al Vlorei, Dr. Albert Abazaj, a citit declarația dlui. Ndricim Kulla.

În declarația  de încheiere, Bujar Leskaj a subliniat: „Această activitate este o picătură în ocean, în cinstea lucrării Tatălui Națiunii cu speranța că foarte curând, ca și la Pristina, îi vom ridica bustul la Skopje!”

La sfârșitul activității, cei prezenți au depus coroane de flori și s-au închinat cu venerație la mormântul lui Ismail Qemali.

La întâlnire a participat și Ilia Bombaj, membru al Fundației „Nikolae Jorga” și al Asociației aromâne din Selenica.

În imagine sunt dl. Bombay cu strănepotul lui Ismail Qemali, Qemal Vlora.

Fondatorul primului stat albanez Ismail Qemali a încetat din viață la 24 ianuarie 1919.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.