Joe Biden a depus jurământul ca al 46-lea președinte al Statelor Unite la ceremonia de inaugurare desfășurată la Washington. În timpul discursului Său, Biden a subliniat că democrația a prevalat, în timp ce s-a adresat susținătorilor săi, a spus că este afectat de încrederea acordată acestuia. Joe Biden a subliniat că va fi președintele tuturor americanilor Aceasta este Ziua Americii.

Aceasta este ziua democrației. O zi a istoriei și a speranței ”, au fost primele cuvinte ale lui Joe Biden în calitate de președinte al SUA. De fata cu presedintele a depus juramantul vicepreședintele Kamala Harris, care devine prima femeie din istoria Statelor Unite care deține acest înalt mandat. 

Biden a spus că astăzi este „ziua SUA”, a democrației și a speranței. Noul președinte american a declarat că este pentru un nou început. El le-a promis americanilor că va fi președinte pentru toată lumea, atât pentru cei care l-au susținut, cât și pentru alții care i-au fost împotriva lui. 

„Aceasta este o zi a democrației, a speranței. Aceasta este o zi crucială pentru toți americanii. Astăzi nu sărbătorim triumful unui candidat, ci triumful voinței oamenilor. Democrația a triumfat. Cu câteva zile în urmă, violența a amenințat Capitolul, când am vrut să avem acel transfer pașnic de putere, așa cum sa întâmplat în secole. Dar astăzi este triumful puterii noastre ca națiune. „Avem multe de vindecat”, a spus Biden. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here