Documentarul „Colectiv” al regizorululi român Alexander Nanau, a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar european

„Colectiv” prezintă povestea primului an după incendiu în clubul cu același nume. Este despre sistemul versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal față de interes public, despre curaj și responsabilitate individuală.

Documentarul „Colectiv” regizat de regizorul român Alexander Nanau, a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar european. Acest premiu ți-a fost acordat în cadrul premiilor acordate de Academia Europeană de Film (EFA).

Filmul a fost, de asemenea, nominalizat la premiul LUX 2021. Acesta este premiul european acordat de public și acordat de Parlamentul European și Academia Europeană de Film în parteneriat cu Comisia Europeană și Europa Cinemas.

Revista „Rolling Stone” a declarat că „Colectiv” este cel mai bun film din 2020 la nivel mondial.

„Time Magazine” l-a plasat pe locul doi în aceeași clasificare.

„IndieWire” a scris că acesta este unul dintre cele mai bune filme scrise vreodată pentru jurnalism.

 Evaluările acestui film se găsesc peste tot în toate ziarele de prestigiu precum: „New York Times”, „Variety” sau „The Guardian”. Recenziile filmului se unesc la un punct: criticii spun că povestea filmului „Colectiv” despre un sistem corupt care ucide prin minciuni, rezonează în fiecare societate.

În România, filmul a ajuns în cinematografe în februarie, urmat în martie, dar a fost oprit de o pandemie. Filmul a fost ulterior pus la dispoziție pe HBO Go.

Filmul este acum disponibil pe piețele SUA și Marea Britanie.

Acest film este, de asemenea, candidatul României la premiile „Oscar 2021” și a fost nominalizat la premiile Academiei Europene de Film.

În urmă cu câteva zile, regizorul Alexander Nanau a primit premiul de excelență la DOC NYC, care este și cel mai mare festival de film documentar din SUA.

Acum filmul este dat în America și Marea Britanie, dar de la începutul anului 2021 va continua cu Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Italia.

Partenerii de film responsabili de distribuția sa sunt Magnolia Pictures și Participant Media.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here