Expoziția „Părinții Independenței”, care conține portretele a celor 40 de semnatari ai actului de Independență al Albaniei, și-a deschis porțile în Muzeul Național de Istorie.

În cadrul sărbătorilor din noiembrie, Muzeul Național de Istorie, în colaborare cu pictorul Arben Morina, a deschis o expoziție care conține portrete a 40 de semnatari. Prezent la vernisajul acestei expoziții, pictorul Arben Morina a spus, printre altele, că „Părinții Independenței” are o importanță deosebită pentru el, în calitate de autor al acesteia.

 „Pentru mine, această expoziție are o importanță deosebită și am simțit tot ce am făcut pentru că bunicul meu Zihni Abas Kanina Hamzaraj, a fost unul dintre inițiatorii declarației de independență”, a spus artista Morina. Expoziția „Părinții Independenței” a fost organizată ca parte a evenimentelor din noiembrie.

Imediat, în discursul său de salut, directorul Muzeului Național de Istorie, Dr. Dorian Koçi, a declarat că această expoziție este o combinație perfectă de portrete din tablourile părinților noștri de 40 de semnatari ai independenței și obiectele lor personale situate în Muzeul Național de Istorie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here